Geen categorie

ArchiHis

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar gebouwen, kunstwerken en verhalen in mijn eigen omgeving. Hoe komt het dat de dingen eruitzien zoals ze eruit zien? Wie was de opdrachtgever, wie de ontwerper? Wat waren de gedachtes erachter? En wat valt er nog meer te ontdekken?

Nieuwsgierigheid heeft geleid tot mijn studiekeuzes, stages, publicaties en ander werk tot nu toe. Vooral de periode 1850-1940 heeft mijn interesse. Alles dat zich bevindt op de raakvlakken bouwhistorie, architectuurgeschiedenis, en stedenbouw. Van Hendrik Berlage tot Michel de Klerk en Piet Zanstra.

Ik vind dat je als onderzoeker naar buiten moet treden om je kennis en enthousiasme over te dragen, zowel aan een breed publiek als aan nieuwe onderzoekers. Van details, naar gebouwen en hele wijken. Ik hoop met deze blog mensen te informeren en te interesseren in het lokale erfgoed van Amsterdam en omstreken.

Thomas Spits

2 gedachten over “ArchiHis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s